Náš první online post, psal se rok 2004

Náš první online post, psal se rok 2004

Už je to dávno, co jsem si řekl, že se pokusím o co možná nejobjektivnější popis našich BigAirovských začátků. Rozepsaný text jsem nikdy nebyl schopný dokončit. Nedokázal jsem s jistotou říct, že věci o kterých píšu se skutečně staly přesně tak jak si je vybavuju a taky jsem nechtěl nikoho vynechat. 

 

A v tom jsem narazil na - WAYBACK MACHINE 

 

Představte si počítač, jehož jedinou funkcí je brouzdat internetem a náhodně vytvářet a ukládat screenshoty webových stránek. Všech webových stránek! Že jste o tom nikdy neslyšeli? Tady máte link, třeba se bude hodit. 

 

https://web.archive.org/

 

V roce 2004 jsme odpálili náš první pokus o web - www.bikeeer.wz.cz a zanedlouho poté náš první skutečně funkční web www.bikeeer.com.  Webmasterem byl Zdenda Štrbík a vzpomínám si dobře i na Kofoláče, který se kvůli naší vizi taky dost naťukal do klávesnice. Vysoká návštěvnost nás mile překvapila.  

 

Jestli chceš nahlédnout hluboko do nitra naší motivace, můžeš se pustit do čtení jednoho z mých prvních textů zveřejněných na našich stránkách. Mě už tehdy záleželo na přiblížení freeskiingu co možná největšímu množství lyžařů. Sám před sebou jsem se při čtení svých vlastních slov z poloviny života nazpátek na chvili dostal z víru krize středního věku. Najít důkaz o tom, že ani já ani BigAir neměníme směr se cítí skvěle. 

 

"Můj největší cíl je supr kvalitní škola triků, aby si každý prďola mohl prohlédnout jaký je rozdíl mezi Tail grabem a Toxicem."

Lukin Mikula, 17.11.2004

 

  Nazdar všichni zvědaví a nedočkaví skákající freeskiers a snowboarders
Autor: Lukin     Vloženo: 17. 11. 2004
Asi by se slušelo hodit sem hned na začátek pár slovíček o tomhle webu, co od něj můžete v budoucnosti čekat, proč tu vlastně je a možná stihnu i něco o těch, kteří jej píší. www.bikeeer.com je web provozovaný několika lyžujícíma a na boardu jezdícíma týpkama ze Severní Moravy, kteří, buďme k sobě upřímní, moc skákat ještě neumějí, ale všechno dohánějí nadšením pro NAŠI VĚC.

Všechno začalo nabírat obrátky letos, kdy jsme se rozhodli pro stavbu Bikeeeru, skoku do vody v Novém Hrozenkově. Teď už má Bikeeer jednu sezónu za sebou a naše touha po stylovějším skákání neutichá, právě naopak. Náš první web, sestavem Honzíkem alias Kofolem, ještě stále běží na www.bikeeer.wz.cz a budem jenom rádi, když tam na chvilku zabrousíte a checknete, jak to „na Kačáku“ vypadá. Protože přes léto vše fungovalo perfektně a web taky docela frčel, rozhodli jsme se hodit na net trochu víc info o bikeeeru, no a po společné diskuzi „rady starších“, jsme dospěli k názoru, že když už ten prostor máme, proč ho nevyužít a nenacpat tam taky svůj pokus o kvalitní freeskiingový web.

Když se budu snažit napsat něco o kvalitě a obsahu našeho webu asi bych měl ze všeho nejdřiv předeslat, že si tenhle web děláme hlavně pro sebe. Zdenda, náš webmaster, mi před pár dny napsal boží hlášku týkající se nějakého problému s barvama a tím jak na to budou reagovat jiní: „Ser na to, hlavně že se to bude líbit nám“, no a o tom to teda je. Klidně nás psujte, myslete ale na to, že my na vaše saténové tanga taky prdíme. Ty vole dělaji se vůbec tanga ze saténu? Ten, kdo o tom někdo zjistí ať se vyjádří ve fóru, dík.

Chybičky prostě budou. Nejspíš sem tam narazíte ve fotkách na Toxic pod názvem Tail grab (to si musím vážně vyjasnit), ale dokud je to dobrý shot tak proč ne? Inteligentní kritiku vítáme totálně úplně stoprocentně pořád! Obvzláště ta technická směrovaná přímo Zdendovi, nenechá dozajista spát jeho VUTáckému egu a rychle a rád hodí do pořádku bugs, které vás na naší stránce serou.

O čem že to tady bude? Nó, plány jsou velké, nadšení má povahu exploze a čas taky nějaký máme. Brutální kombinace, která se většinou po nějaké době rozplyne stejně rychle jako vznikla? Uvidíme… Můj největší cíl je supr kvalitní škola triků, aby si každý prďola mohl prohlédnout jaký je rozdíl mezi tím výše zmíněným Tail grabem a Toxicem. Zdendův je vytvořit prezentaci, která neznehodnotí hodiny strávené při stavbě rampy. No a Kuba? No ty vole, tak to vlastně nevím. Kuba ať si hlavně v zimě nerozbije držku, protože jeho kaskadérské triky do vody jsou fakt husté a ať se dostane na doktorandské! A taky, když nám pošlete nějaký kvalitní matrosh (a je jedno jestli foto, video nebo text), rádi ho zveřejníme.

Ve finále bych se ještě rád zmínil o jiných freeskiingových webech u nás a náš vztah k nim. Bez www.freeskiing.cz by jsme tu nebyli ani my! Asi je blbost sem psát něco jako, „podivejte se tam“, nebo „měli byste se tam kouknout. “ Každý kdo zavítá sem už tam totiž byl a nikdo lepší u nás prostě není. Myslim si, že vlastně i celosvětově je složité najít web s takovým množstvím KVALITNÍCH informací. Absolutní většina zahraničních webů žije vlastním životem z příspěvků a fotek surferů, a tak najít něco, co skutečně stojí za to je makačka. Zkuste třeba vypátrat kvalitní seznam, nebo popis triků! Až najdete lepší než je na freeskiingu, dejte mi vedět, já jsem na něj ještě nenarazil. Pak jsou tu ještě weby jako www.freeride.cz, žijící sice hlavně snb životem, ale o to kvalitnějším a pár webů lidiček co prostě skáčou a baví je to. Respekt pánové! Pokud zjistíte, že v sekci Links nejste a být by jste tam chtěli, tak napište a my už vás vyřešíme…
A teď už mě to psaní nebaví, končím nazdar.

Lukin


Jo a důležité info, na polovinu února si nic nechystejte. Andrej Matyáš ( www.freeskier.szm.sk ) totiž v tomhle termínu chystá nějaký ten contestík v Donovaloch! Potřebujem vás tam mít všechny, je to totiž první skákací akce pro freeskiiery na Slovensku, tak na to myslete vy skákající i vy fandící už teď!!!

P.S.: Big Air bude i během Jazné Výzvy!
Back to blog